Skoči na glavno vsebino
27.10.2023
4 DNI
LETALIŠČE TRST

TERMIN

27.10 - 30.10.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1. dan: (LJUBLJANA) - VALENCIJA
Zbirališče potnikov predvidoma v opoldanskih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča v severni Italiji (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Valencijo. Po pristanku sledi vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2. dan: VALENCIJA
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled enega izmed največjih in najbolj živahnih mediteranskih mest, znanega po številnih vrtovih, s katerimi si je mesto prislužilo naziv »mesto rož«. Pot nas bo vodila skozi moderni del, ki je urbano celoto spremenil v eno najsodobnejših evropskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije, Santiaga Calatrave. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki nima le estetskega, temveč tudi praktičen značaj. V poslopju se namreč nahajajo: Muzej znanosti, palača umetnosti, Oceanografski muzej... Se pa na tem mestu »nova Valencija« še ne konča, futuristične promenade namreč kažejo pot do steze Formule 1 in teniških igrišč za mednarodna tekmovanja. Nočitev.

3. dan: VALENCIJA
Po zajtrku bo sledilo raziskovanje starega mesta (z metrojem in peš), ki je klasično špansko. Osrednji del zajema gotsko katedralo, staro poslopje borze, La Lonje, ki predstavlja poznogotsko trgovsko središče iz 15. st., Puento del Real, Puento de la Trinidad in Puento de la Serranos. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen ter po tržnici Central iz leta 1928, ki s 350 lično opremljenimi stojnicami velja za eno najlepših in največjih evropskih tržnic. Prosto popoldne za samostojne sprehode, ogled katerega izmed muzejev, akvarija ali nakupovanje. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenka (doplačilo). Nočitev.

4. dan: VALENCIJA - (laguna LA ALBUFERA) - (LJUBLJANA)
Po zajtrku prost dan, ki ga lahko namenite raziskovanju mesta ali se z vodnikom odpravite na izlet v Albufero, ki velja za rojstni kralj paele (opomba: izlet bo izveden ob zadostnem številu prijav). Z lokalnim prevozom se bomo zapeljali nedaleč ven iz mesta, kjer najdemo tudi zanimivo laguno La Albufera, kjer gojijo riž za znamenito špansko jed Paella. Naravni rezervat Albufera v Valenciji je eno najpomembnejših mokrišč v Sredozemlju. Zaradi izjemnih pokrajinskih in ekoloških značilnosti je bil leta 1990 uvrščen na seznam Ramsarskih lokalitet. Včasih slano jezero Albufera se je v 17. stoletju pomehkužilo in postalo sladko kot posledica redčenja zaradi peska in odtekanja skozi različne kanale. Lokalnih restavracij, kjer se streže tipična španska jed, paella, ne manjka, laguna pa je med domačini popularna tudi za opazovanje ptičev ter krajše izlete s čolni. V popoldanskih urah se bomo odpravili na letališče pri Valenciji, od koder bomo poleteli proti letališču na severu Italije. Po pristanku bo sledil avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

CENA:

  • 579€ na osebo; cena je izračunana pr najmanj 30 potnikih
  • 614€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 20 potnikih

 

Cena vključuje: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo, 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm – manjša torba ali nahrbtnik), avtobusni prevozi po programu, 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3–4* v Valenciji, ogled Valencije, organizacija in vodenje potovanja.

Možna doplačila ob prijavi:
-povratni prevoz na letališče pri Benetkah 70 EUR/osebo,
-povratni prevoz na letališče pri Trstu 55 EUR/osebo,
-1 kos oddane prtljage do 10 kg: 49 EUR v obe smeri - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja),
-1 kos oddane prtljage do 20 kg: 64 EUR v obe smeri - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja,
-enoposteljna soba 129 EUR/osebo,
-izlet La Albufera 45 EUR/osebo (ob prijavi vsaj 15 oseb).

Možna doplačila vodniku na poti:
-strošek za vstopnine (Oceanografski muzej v kombinaciji z ostalimi muzeji od 36 – 40 EUR/osebo
-katedrala 10,00 EUR/osebo in vzpon na Micalet 2,5 EUR/osebo
-La Lonja 2 EUR/osebo,
-kapela San Nicola di Bari in muzej 10,00 EUR/osebo,
-vožnja s kolesi od 13 EUR/osebo, ogled stadiona Mestalla 11 EUR/osebo),
-javni prevoz pribl. 10 EUR/osebo,
-ogled predstave flamenka s pijačo pribl. 38 EUR/osebo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni pogoji, pogoji uporabe in zasebnosti (mmturist.si)

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-valencija-2076.pdf1.87 MB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute