Skoči na glavno vsebino
28.10.2023
5 DNI
LJUBLJANA ali BLIŽNJA LETALIŠČA

Barcelona je očarljivo mesto, kjer boste našli zjemno arhitekturo, kulturne užitke, pisane ulice in trge, odlično gastronomijo, obilico različnih aktivnosti in zabave. Iz prepleta starodavnega mestnega obzidja in podzemnih kamnitih hodnikov se znajdemo v Gotski četrti, nato pa že med mojstrovinami genialnega Gaudija. Barcelona je navdihovala umetnike kot so Pablo Picasso in Joan Miro in prav njune izjemne stvaritve so zbrane v tukajšnjih zbirkah. 

TERMIN 

28.10. - 01.11.2023

PREDVIDEN PROGRAM
 

1. dan: SLOVENIJA - COSTA BRAVA / večerja, nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali na bližnjem letališču (Benetke/Trst – odvisno od datuma odhoda) in polet v Barcelono/Girono. Po pristanku sledi prevoz do letoviškega središča na obali Costa Brava, kjer bomo preživeli naslednjih nekaj dni. Nastanitev v hotelu in spoznavanje letoviškega središča ter sprehod med številnimi lokali, trgovinicami in mogoče že prvi skok v morje.

2.dan: IZLET V BARCELONO / zajtrk, večerja, nočitev
Izlet v prestolnico Katalonije, Barcelono. Z avtobusom se bomo zapeljali mimo glavnih znamenitosti. Ustavili se bomo pri simbolu mesta, znameniti cerkvi Sagrada Familia (zunanji ogled), ki jo gradijo že več kot 100let, nadaljevali po aveniji Diagonal mimo zanimivih hiš znanega arhitekta Gaudija. Nato se bomo zapeljali na grič Montjuich, kjer stojijo objekti z olimpijskih iger 1992, končali pa v centru. Tu se bomo sprehodili po glavni ulici La Rambla s številnimi bari in uličnimi umetniki. V prostem času po želji obisk La Boquerie, ene najlepših tržnic v Evropi, mestnega akvarija ali nakupovalnega središča Mare Magnum. Zvečer povratek na Costa Bravo.

3.dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI (IZLET NA MONTSERRAT) / zajtrk, večerja, nočitev
Prost dan ali za doplačilo priporočamo izlet na katalonsko sveto goro Montserrat, v idilični naravi. Obiskali bomo benediktinski samostan, kjer hranijo kipec črne Marije in predstavlja simbol Katalonije. Ustavili se bomo tudi v eni od vinskih kleti, kjer pridelujejo peneče katalonsko vino, Cava. V večernih urah si lahko ogledate predstavo tradicionalnega flamenka (doplačilo).

4.dan: POČITNICE NA COSTA BRAVI (IZLET PO COSTA BRAVI) / zajtrk, večerja, nočitev
Dan bo namenjen raziskovanju in uživanju v letoviškem središču. Lahko pa se odpravite na izlet po Costa Bravi (doplačilo). Obiskali bomo Figueres, rojstni kraj ekscentričnega španskega umetnika Salvadorja Dalija in si ogledali njegovo galerijo. Pot bomo nadaljevali v eno večjih katalonskih mest Girono z lepo ohranjenim srednjeveškim mestnim jedrom. Girona ima eno najbolje ohranjenih židovskih četrti v Evropi, v središču mesta pa dominira mogočna gotska stolnica. Zvečer predlagamo obisk zabavnih viteških iger v srednjeveškem slogu, kjer bomo lahko navijali za svojega viteza (doplačilo).

5.dan: COSTA BRAVA (IZLET V TOSSO DE MAR) - SLOVENIJA / zajtrk
Dopoldne se lahko udeležite kratkega izleta z ladjico v bližnje, srednjeveško mestece Tossa del Mar, ki vas bo očaralo z živahnim vrvežem, arhitekturo in tempe-ramentom (v kolikor glede na čas poleta izlet ta dan ne bo možen se prestavi na druge dni). Sledi prevoz do letališča Girona ali Barcelona, od koder bomo poleteli proti Sloveniji ali bližnjemu letališču (Benetke/Trst – odvisno od datuma odhoda).

CENA:

  • 608€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 35 potnikih

 

Doplačilo za manjšo skupino:
-med 15 in 24 potniki 60€
-med 25 in 34 potniki 30€

Cena vključuje: letalski prevoz po programu; letališke in varnostne pristojbine; prevozi po programu; štirje polpenzioni v hotelu 3* na Costa Bravi; izlet v Barcelono brez vstopnin; spremstvo in organizacijo potovanja

Doplačila ob prijavi:
-enoposteljna soba 140 €,
-izlet na Montserrat: 59 € (min. 20 prijavljenih potnikov),
-izlet po Costa Bravi z vključeno vstopnino v galerijo Dali: 55 € (min. 20 prijavljenih potnikov),
-doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 40 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 60 € za obe -smeri. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.
-prevoz na letališče v obe smeri Ljubljana- Benetke- Ljubljana: 66 €,
-enosmerni prevoz na letališče: 33 €.

Doplačila na poti:
-predstava flamenka 38 €,
-obisk parka Guell 13 €,
-ogled akvarija v Barceloni 24 €,
-mestna turistična pristojbina: 3 - 5 € (plačilo v recepciji hotela).

Popust ob prijavi:
-otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Izlet v Tossa de Mar (doplačilo vodji poti na licu mesta):
-odrasli 45€
-otroci od 14 - 12 let 31€
-otroci do 3. leta gratis

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji ter določila za turistične aranžmaje - Palma d.o.o

Priponke

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute