Skoči na glavno vsebino
27.10.2023
3 DNI
NOVA GORICA

S svojo veličastno zgodovino, ki sega v čase pred našim štetjem, z mogočno arhitekturo, ki je bila zgrajena med beneško vladavino, s svojimi prečudovitimi plažami in z največjim številom sončnih ur med vsemi hrvaškimi otoki, lahko trdimo, da Hvar spada med najlepše in najbolj obiskane hrvaške otoke. Znan je tudi po svojem vinu in kakovostnem oljčnem olju in mi bomo na otoku preživeli dan… Izlet pa nam bodo odišavile SOČNE NERETVENSKE MANDARINE.

1. dan: NOVA GORICA – TROGIRSKI RAFIOLI – MAKARSKA RIVIERA oziroma okolica

Odhod avtobusa v jutranjih urah in vožnja po jadranski avtocesti z vmesni postanki za osvežitev do Trogirja. Trogir leži v srcu Dalmacije, od Splita je oddaljen le kakšnih 25 kilometrov. Jedro mesta leži na majhnem otočku, in sicer med otokom Čiovo in kopnim. S kopnim ga povezujejo trije mostovi. Eden je namenjen pešcem in turistom, drugi je za cestni promet, tretji se nahaja na severni obali in povezuje središče Trogirja z delom otoka Čivo in z ladjedelnico. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili med glavnimi mestnimi spomeniki – skozi mestna vrata, ki predstavljajo del obzidja, do katedrale, glavnega trga… Ogledi znajo biti »utrudljivi«, zato si bomo privoščili tipično trogirsko sladico – rafioli in kozarec lokalnega vina. Po ogledu in osvežitvi bomo še nekaj prostega časa namenili za individualne oglede, sprehod ali nakupe. Nato bomo z vožnjo nadaljevali do Makarske riviere oziroma do Drvenika, kjer sledi nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: OTOK Z NAJVEČ SONČNIMI DNEVI - HVAR

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili do pristanišča v Drveniku in s trajektom zapluli do Hvara – pristanišča Sućuraj. Prvi del dneva bomo preživeli s spoznavanjem dveh najbolj poznanih hvarskih mest – Starega Grada in Hvara. Pred skoraj 2500 leti ga je naselila kolonija Grkov, od tedaj pa so po Starigradskem polju „razmetane“ podeželske vile. Kamniti zidi so razdelili geometrijsko obliko vinogradov, nasadov oljk in polja sivke na pravilne pravokotnike parcele – hore. V mestu nas bodo očarale kamnite hiše, baročne cerkvice, renesančni dvorci in poletne rezidence. Z avtobusom bomo nadaljevali do mesta Hvar in kot vse obiskovalce, bo tudi nas najprej presenetil pogled na Španjolo in katedralo sv. Štefana. Čudovite stavbe na trgu samo dopolnjujejo čudovito panoramo starega mestnega jedra. Po ogledu mesta z lokalnim vodnikom, bo tudi nekaj prostega časa. Po ogledih mest, se bomo z avtobusom podali nazaj na vzhodni del otoka, kjer se bomo ustavili še na posestvu, kjer se ukvarjajo z oljkarstvom. Ogledali si bomo proizvodnjo njihovega olja in seveda imeli tudi degustacijo. Samo namig – med drugimi izdelujejo tudi oljčno olje z aromo pomaranče, ki ga ponudijo skupaj z… No, to boste pa izvedeli na izletu. Po obisku posestva se bomo zapeljali do pristanišča in se vrnili na celino ter v hotel. Večerja in prenočevanje.

3. dan: MANDARINE – NOVA GORICA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se odpravili v dolino reke Neretve. Zadišalo bo po mandarinah... V bistvu bo sledila prava zabava, gusarska... Vkrcali se bomo na trupice – tipične neretvanske čolne in zapluli med nasadi mandarin. Spremljala nas bo glasba in še kaj... Seveda bomo mandarine tudi obirali... Utrujeni od dela, bomo zaključili v restavraciji, kjer bodo postregli s kosilom, zavrteli se bomo lahko ob glasbi. Po zabavi se bomo zbrali na avtobusu in čakala nas bo pot proti domu z vmesnimi postanki. Prihod v Novo Gorico je predviden v poznih večernih urah.

 

CENA:

335 € na osebo; cena je izračunana pri najmanj 40 potnikih na avtobusu

375 € na osebo; cena je izračunana pri najmanj 30 potnikih na avtobusu oziroma 8 potnikih v kombiju.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji (oziroma s kombijem pri 8 potnikih), 2 polpenziona v hotelu 3/4* na Makarski rivieri oziroma v Drveniku (dvoposteljne sobe, TWC), oglede po programu z lokalnimi vodniki, kjer je to potrebno, osvežitev v Trogirju ( rafioli in kozarec vina), obisk oljarske kmetije z degustacijo (5 vrst olja s pripadajočim prigrizkom), program »mandarine« (trupice, kosilo s pijačo, 3 kg mandarin), slovenskega spremljevalca in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba 40 €
  • riziko pred odpovedjo 18,50 € na osebo (pri ceni za 40 potnikov) 20,50 € na osebo (pri ceni za 30 potnikov)

 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENJI NA WWW.PORTON.SI

Nova Gorica, avgust 2023

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-mandarine-otok-hvar-1973.pdf633.52 KB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute