Skoči na glavno vsebino
02.11.2023
4 DNI
LJUBLJANA ali BLIŽNJA LETALIŠČA

Obiščite najbolj čutno evropsko prestolnico, prepustite se prepletu zgodovine, bogate kulture in glasbe, da vas popelje na slikovito odkrivanje mesta. Madrid je mesto, ki nikoli ne miruje.

TERMIN

02.11. - 05.11.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1.dan: (LJUBLJANA) - BENETKE - MADRID
Zbirališče potnikov predvidoma v opoldanskih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani ter vožnja do letališča pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Madrid. Po pristanku v večernih urah sledi transfer do hotela in nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

2.dan: MADRID / zajtrk
Po zajtrku bomo spoznali kozmopolitansko in moderno mesto, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama. Ogledali si bomo Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu, s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real–Bernabéu, nato pa uzrli najbolj znan madridski prizor - trg Cibeles z vodnjakom Kibele. Sprehodili se bomo skozi Kraljevo palačo, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2.800 sobami. Nadaljevali mimo madridske operne hiše (Teatro Real), trga Mayor, največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol, s kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Sledi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, kulinarično razvajanje ali sprehod po enem izmed mestnih parkov. Prenočevanje.

3.dan: MADRID - (KASTILJA) - MADRID / zajtrk
Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje mesta, ogled katerega izmed številnih muzejev (Muzej Prado, Muzej Reina Sofia…). Priporočamo izlet v Kastiljo (doplačilo). Pot nas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer bomo obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po dobro ohranjenem rimskem akvaduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si bomo ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Ogled dvorca s 16 dvorišči, 86 stopnišči, 1.200 vrati in 2.673 okni, samostana, knjižnice in mavzoleja. Popoldne povratek v Madrid. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Nočitev.

4.dan: MADRID - TOLEDO - MADRID - BENETKE - (LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku prosto za lastno raziskovanje. Priporočamo izlet v Toledo (doplačilo), glavno mesto pokrajine Castilla−La Mancha, ki je znano po toleškem jeklu. V mestu, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco, se bomo po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji ter nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Povratek v Madrid. Predvidoma v popoldanskih urah se bomo odpravili na letališče Barajas, od koder bomo poleteli proti Benetkam. Po pristanku bo sledil avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

CENA:

  • 599€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 30 potnikih

 

Doplačila za manjše skupine:
-med 20 - 29 potniki 50€

Cena vključuje: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu; stroški letaliških in varnostnih pristojbin; 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm - manjša torba ali nahrbtnik); avtobusni prevozi po programu; 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3 - 4* v Madridu; ogled Madrida in vstopnino v Kraljevo palačo; organizacijo in vodenje potovanja; DDV

Možna doplačila ob prijavi:
-povratni prevoz na letališče 70€/osebo
-enoposteljna soba 149€/osebo
-1 kos oddane prtljage do 20kg: 64€ v obe smeri - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja
-1 kos oddane prtljage do 10 kg: 49€ v obe smeri - v primer doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mest) je cena višja
-izlet v Toledo (vstopnine vključene) 59€/osebo (min. 15 oseb)
-izlet v Segovio/El Escorial 69€/osebo (min. 15 oseb)

Možna doplačila vodniku na poti:
-obisk lokala s programom flamenka in eno pijačo pribl. 45€/osebo
-morebitne dodatne vstopnine pribl. 50€/osebo

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji - Kompas

Priponke

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute