Skoči na glavno vsebino
18.11.2023
7 DNI
LETALIŠČE BENETKE

Otok MADEIRA se imenuje tudi otok večne pomladi, zaradi izjemno mile, subtropske, oceanske klime. Madeiro so poznali že stari Rimljani in jo imenovali »Škrlatni otok«. Ponovno so jo »odkrili« Portugalci nekje med leti 1418 in 1420. Danes je Madeira priljubljena otoška destinacija, kjer turistična sezona traja celo leto. Moto otoka je: »Med vsemi otoki najlepša in svobodna«. Odkrijmo jo!

TERMIN

18.11. - 24.11.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA - FUNCHAL
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Funchal. Po prihodu prevoz do hotela in nastanitev. Po želji sprehod po promenadi mimo lepo urejenega mestnega parka proti staremu delu mesta.

2. dan: FUNCHAL - celodnevni izlet po okolici NUNSKA DOLINA IN MONTE
Dan začnemo z ogledom znamenite tržnice z izjemno raznoliko ponudbo otoškega cvetja, eksotičnega sadja, zelenjave in rib. V. Naš prvi postanek bo v neposredni bližini Funchala, na razgledni točki Pico dos Barcelos, ki na 335 metrih višine ponuja vrtoglav razgled na peščen zaliv tik pod nami in na širni Atlantski ocean vsenaokrog. Vzpon po ovinkasti cesti, obrasli z evkaliptusovimi drevesi do Eira do Serrado. Kratek sprehod do nove razgledne točke, od koder se nam odpre slikovit pogled proti najvišjim vrhovom otoka, ter v 800 metrov globoko brezno, kjer je skrita vasica Curral das Freiras. Nunska dolina je dobila ime po nunah, ki so se sem zatekle v 16. stoletju pred pirati. Pot bomo nadaljevali do vasice Monte nad Funchalom, ki še danes velja za znani romarski kraj. Na vrhu stoji znamenita romarska cerkev in grobnica poslednjega cesarja Karla Habsburškega. Po želji (doplačilo) se bomo v dolino popeljali kar na tradicionalnih lesenih saneh.

3. dan: FUNCHAL - celodnevni izlet na VZHOD OTOKA (Pico de Areiro, Ribeiro Frio, Santana, Machico)
Dan bo namenjen izletu po vzhodnem delu otoka. Iz Funchala se povzpnemo visoko nad okolico in pogosto tudi nad oblake, do razgledniške točke Pico do Areiro na 1818 m nadmorske višine. Zrak je svež in čist, ob jasnem vremenu nam seže pogled do sosednjega otoka Porto Santo. Nadaljujemo do naravnega parka ter kraja Ribeiro Frio (Mrzli Potok). Obiščemo ribogojnico postrvi in pokusimo tipično otoško pijačo "poncha", ki jo pripravijo iz brandija, sladkornega trsa, limoninega soka in medu. Slikovita vožnja do vasice Santana, znane po značilnih pisanih hišah trikotne oblike s slamnato streho. Nekdaj so v njih živeli domačini, danes pa so v njih prodajalnice spominkov. Obiščemo še najbolj vzhodno točko na otoku, Machico. Legenda pravi, da je bilo prav to mesto prvo, kjer so v 15. stoletju pristali raziskovalci. Zgodovinsko srce otoka ponuja čudovite razglede na dolga in široka plaža, znana po rumenem pesku iz Maroka.

4. dan: FUNCHAL - celodnevni izlet na ZAHOD OTOKA (Camara de Lobos, Cabo Girao, Ribeira Brava, sao Vicente, Porto Moniz, Chao dos Louros)
Nov dan začnemo v slikoviti ribiški vasici Camara do Lobos, ki jo je leta 1950 obiskal in tudi naslikal tudi Winston Churchil. Kratka vožnja in nekaj strmih ovinkov nas loči od Cabo Girao. Razgledna točka na 580 m visoki morski pečini nad Atlanskim oceanom, ponuja osupljiv pogled skozi stekleno ploščad v zaliv navpično pod nami in širni ocean vsenaokrog. Ribeira Brava ali "divji potok" je naslednji kraj na zahodni obali, kjer se sprehodimo, nato pa zavijemo v notranjost otoka in prečkamo otok. Občudujemo dih jemajoče razglede, slapove, globoke doline ter razbrazdane vrhove. Pot nas vodi do Porto Moniza, obmorskega mesteca, ki je znano po naravnih vulkanskih bazenih. Po želji tudi čas za kopanje.

5. dan: FUNCHAL - (izlet NA OTOK PORTO SANTO)
Prosto za samostojne oglede ali počitek. Po želji (doplačilo) možnost izleta z ladjo »Lobo Marinho« na sosednji otok. Porto Santo, približno 40 km oddaljen od Madeire, je njen pravi kontrast. Znan je po čudovitih peščenih plažah in simpatičnih ribiških vasicah. Najprej se podamo na razgledno ploščad Portela,od koder je prekrasen razgled na zaliv. Pot nadaljujemo do Serra de Fora in Serra de Dentro na severni obali otoka. Kosilo in prosto popoldne do odhoda ladje na Madeiro

6. dan: FUNCHAL - (izlet POHOD OB LEVADI)
Prosto za samostojne oglede in počitek. Po želji (doplačilo) dan preživimo skupaj - aktivno, v kolikor se odločite za celodnevni izlet. Treking oz. sproščujoč pohod (11 km) po levadi Rabacal. Levada je portugalska beseda, ki izvira iz besede levar in pomeni nositi. Gre za umetne vodne kanale oz. namakalni sistem, ki dovaja vodo iz severnih vlažnih, v južne sušne predele otoka. Tako z vodo oskrbujejo nasade bananovcev, vinogradov, sadovnjakov, vrtov in hidroelektraren po celem otoku. Skupna dolžina levad meri kar 2500 km, prav toliko pa je tudi urejenih sprehajalnih poti, ki se vijejo skozi pravljične gozdove. Naša pot ob levadi se prične na planoti Paul da Serra, vmes si odpočijemo pri gostišču Rabacal, nadlajujemo do čudovith slapov Risco, se spustimo po lepo vzdrževani poti, imenovani »Levada 25 slapov« do manjšega jezera na dnu pečine,  po kateri se spušča 25 naravnih slapov. Odmor za uživanje v neokrnjeni naravi, nato pa vrnemo skozi tunel, s pomočjo katerega dovajajo vodo na južno stran otoka. Vsekakor posebno doživetje! Zvečer možnost (doplačilo) odhoda na tipično večerjo, kjer preiskusimo čare lokalne kuhinje ob spremljavi folklorne skupine.       

7. dan: FUNCHAL - SLOVENIJA
Prosto do odhoda na letališče in polet preko Lizbone do letališča v Benetkah.  Prevoz do Ljubljane (doplačilo). 

 

CENA:

  • 998€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 35 potnikih
  • 1.058€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 25 potnikih
  • 1.088€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 15 potnikih

 

Cena vključuje: letalski prevoz Benetke - Lizbona - Funchal - Lizbona - Benetke, letališke in varnostne pristojbine, 6 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* v dvoposteljni sobi, izlete in prevoze po programu, slovensko vodenje, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila pri prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):
-prevoz Ljubljana – letališče Benetke 33€ na smer,
-enoposteljna soba 249€,
-tradicionalna večerja s folkloro 45€,
-doplačilo za polpenzion (večerje)189€,
-izlet/treking Levada 39€,
-izlet Porto Santo (brez kosila) 125€.

Doplačila na poti:
-strošek morebitnih dodatnih vstopnin pribl. 20€.

Popust:
-otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.mmturist.si/pogoji-uporabe-in-zasebnosti

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-madeira-vrt-atlantika-2164.pdf2.16 MB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute