Skoči na glavno vsebino
18.10.2023
5 dni
Vrtojba ali Sežana

Lizbona je glavno in največje mesto na Portugalskem.  Leži na sedmih gričih ob izlivu reke Tejo v Atlantik. Ponuja številne čudovite znamenitosti, ki jih morate med obiskom odkljukati in tako se boste prepričali zakaj se uvršča med najlepša mesta v Evropi.

1.dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah in vožnja na beneško letališče od koder bomo predvidoma ob 11.40 uri poleteli v Lizbono. Po pristanku (predvidoma ob 13.50 uri) se bomo odpeljali do hotela. Namestitev. Sledi ogled Parka narodov, kjer je bila leta 1988 svetovna razstava Expo. Tukaj se nahaja največji in najlepši akvarij na svetu, ki si ga ob doplačilu lahko tudi ogledate. Videli bomo stolp Vasca da Game, gondolsko žičnico, umetni slap, stolpa dvojčka Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovalni center Vasco da Gama, … Prosti čas za osvežitev in okrepčilo. Povratek v hotel in nočitev.

2.dan: Po zajtrku bomo dan posvetili ogledom Lizbone. Najprej se bomo odpeljali do bližnjega Belema in si ogledali dve znamenitosti pod zaščito UNESCA, belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, z grobnicami portugalskih kraljev in sarkofagoma pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Sledi še postanek pri spomeniku slavnih pomorščakov raziskovalcev. Povratek v Lizbono in nekaj prostega časa za osvežitev. Nadaljevanje odkrivanja portugalske prestolnice. Podali se bomo v najstarejši predel mesta Alfama, si ogledali stolnico kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja Jakobova pot, nato pa se bomo povzpeli še do gradu sv. Jurija. Nagrajeni bomo z nepozabnim razgledom na eno najstarejših mest v Evropi. Sledi še sprehod po živahni mestni četrti Baixa in njenih trgih (Rossio, Comercio, …). Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta, nakupe, obisk katerega izmed številnih muzejev, … Nočitev.

3.dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v eno najlepših mest na Portugalskem – Sintro, staro kraljevsko prestolnico. Ogledali si bomo nacionalno palačo iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali kot poletno palačo. Sledi vožnja skozi magični park Pena do najzahodnejše točke Evrope – Cabo da Roca. Na povratku v Lizbono bomo postali v mondenih letoviščih Estoril, ki je znan po igralnici in dirkah Formule 1 in Cascais, ki se je razvil iz prvotne ribiške vasice. Prosti čas v Lizboni. Zvečer se bomo, ob doplačilu, lahko odpravili v tradicionalno restavracijo, kjer bomo večerjali ob zvokih hrepenečega fada. Nočitev.

4.dan: Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali na celodnevni izlet. Prvi postanek bo v romarskem mestu Fatima, ki ga imenujejo tudi oltar Portugalske. Za milijone romarjev je to kraj skrivnosti in svetosti, prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Sprehod po mestu in ogled osrednjega trga ter svetišča. Nadaljevanje poti v univerzitetno mesto Coimbra, ogled stare katedrale in sprehod skozi univerzitetni del, kjer bomo obiskali največji univerzitetni Muzej znanosti. Impresivna zoološka zbirka nas bo gotovo navdušila hkrati pa si bomo ogledali še zbirko mineralov in botanično zbirko. Povratek v Lizbono in prosti čas. Nočitev.

5.dan: Po zajtrku prosti čas za zadnje sprehode in nakupe. Nato se bomo odpeljali na letališče od koder bomo ob predvidoma 14.15 uri poleteli proti Benetkam. Po pristanku ob predvidoma 18.10 sledi še avtobusni prevoz domov, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Vstopno mesto: VRTOJBA ali SEŽANA

CENA:

974 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu

999 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 25 potnikov na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na letališče Marco Polo in nazaj, letalsko vozovnico na relaciji Benetke – Lizbona – Benetke, kos ročne in kos oddane prtljage do 20 kg, letališke takse, 4 nočitve z zajtrkom v hotelu turistične kategorije v nadstandardni dvoposteljni sobi, avtobusni transfer letališče – hotel – letališče, vstopnino v samostan sv. Jeronima, vstopnino v stolp Belem, poldnevni avtobusni izlet v Sintro in Cabo da Roca, vstopnino nacionalno palačo in park Sintra, celodnevni avtobusni izlet v Fatimo in Coimbro, vstopnino v univerzitetni Muzej znanosti v Coimbri, lokalna vodenja v angleškem jeziku v vseh mestih po programu (za prevod bo poskrbel naš vodnik), turistično in mestno takso, zunanje oglede po programu, turistično vodenje, organizacija in ddv.

Obvezno doplačilo vodniku na poti: vozovnice mestnega prometa: približno 20,00 € / osebo

Možno doplačilo vodniku na poti: akvarij Lizbona: približno 22,00 € / osebo.

MOŽNA DOPLAČILA:

  • ENOPOSTELJNA SOBA 160,00 EUR
  • VEČER FADO GLASBE Z VEČERJO 85,00 EUR

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA Splošni pogoji - Alpetour.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-lizbona-z-okolico-1923.pdf241.59 KB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute