Skoči na glavno vsebino
26.10.2023
4 DNI
LETALIŠČE PRI BENETKAH

TERMIN 

26.10 - 29.10.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1.dan: (LJUBLJANA) - BENETKE - LIZBONA
Zbirališče potnikov v jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in vožnja na letališče pri Benetkah (doplačilo) ali na letališču 2 uri pred poletom letala v Lizbono. Po pristanku si bomo ogledali moderni del mesta in Park narodov, kjer so Portugalci leta 1998 organizirali svetovno razstavo Expo z naslovom »Oceani – dediščina prihodnosti«. To je bila zadnja tovrstna tema dogodka v 20. stoletju. Portugalska je takrat praznovala 500. obletnico odkritja poti v Indijo pomorščaka Vasca da Game. Postanek za ogled akvarija, ki velja za največjega in najlepšega na svetu ter na sodoben in privlačen način predstavlja podvodni svet. Nahaja se v moderni stavbi, ki so jo postavili za Expo 98. Poleg akvarija nas bodo navdušili tudi: stolp Vasca da Game, dvojčka stolpa Sao Gabriel in Sao Rafael, paviljon Atlantic, nakupovalni center Vasco da Gama, promenada in gondolska žičnica, umetni slap… Sledila bo vožnja do hotela, nastanitev in nočitev.

2.dan: LIZBONA / zajtrk 
Po zajtrku ogled portugalskega glavnega mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogledali si bomo stolnico, grad S. Jorge s čudovitim pogledom na mesto, mestni stolp, slavolok zmage in dva dragulja, ki se nahajata na seznamu svetovne dediščine Unesco - Belemski stolp (16. st.) in samostan sv. Jeronimo (spomenik renesančne arhitekture) s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev ter sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Ustavili se bomo tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po stari mestni četrti Alfama, ki je duša stare Lizbone, ter vzpon na grad Sao Jorge. Prosto popoldne za ogled katerega izmed muzejev (npr. Narodni muzej kočij, ki vsebuje eno največjih zbirk na svetu…), sprehod po mestu ali morebitne nakupe. Zvečer priporočamo sprehod po lizbonskih dokih, kjer je zelo živahno nočno življenje (trgovine, restavracije, bari, diskoteke). Nočitev.

3.dan: LIZBONA - (SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL) - LIZBONA / zajtrk
Po zajtrku prost dan v Lizboni. Priporočamo izlet v Sintro (doplačilo). Vožnja v staro kraljevo prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Mesto se deli na tri območja. Ogled Narodne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. st. Kralji so jo uporabljali vse do 19. st., dolga zgodovina te stavbe je prinesla številne arhitekturne sloge, predvsem gotskega in emanuelinskega. Največji čar palači daje okrasje v številnih svečanih prostorih. V okolici Sintre se razprostira Park Pena, očarljiva mešanica zelenih gozdov ter nasadov mimoz, drugih eksotičnih rastlin in cvetic. Vožnja do najzahodnejše točke Evrope, rta Cabo da Roca. Povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti, pribl. 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu, Estoril pa je letovišče z igralnico in uveljavljenim golf klubom. Zvečer priporočamo ogled tradicionalne predstave fada s pijačo ali večerjo (doplačilo). Nočitev.

4.dan: LIZBONA - BENETKE - (LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto do odhoda na letališče. Predvidoma v opoldanskih urah bomo poleteli proti letališču v Italiji.  Po pristanku na letališču pri Benetkah predvidoma v popoldanskih urah sledi transfer v Ljubljano (doplačilo).

 

CENA: 549€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 30 potnikih

Obvezno doplačilo ob prijavi: 
-40,00€ na osebo (med 20 in 29 potnikov)
  

Cena vključuje: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, stroški letaliških in varnostnih pristojbin, 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm), avtobusni prevozi po programu, 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3 - 4* v Lizboni, zunanji ogledi po programu/spremljanje potovanja, DDV

Možna doplačila ob prijavi:
-povratni prevoz na letališče 70 EUR/osebo
-1 kos ročne prtljage (do 10 kg) 45 EUR/osebo
-1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) 65 EUR/osebo
-enoposteljna soba 189 EUR/osebo
-izlet v Sintro z vključeno vstopnino v palačo 60 EUR/osebo (min. 15 oseb)
-ogled tradicionalne predstave fada z večerjo 55 EUR/osebo

Možna doplačila na potovanju:
-vstopnine in javni prevoz pribl. 35 EUR/osebo (samostan sv. Hieronima 10 EUR, Grad sv. Jurija 8,50 EUR, Belemski stolp 5 EUR)

Obvezno doplačilo na recepciji hotela:-mestna turistična pristojbina 2€/osebo/dan  

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji - Kompas

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-lizbona-2051.pdf6.21 MB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute