Skoči na glavno vsebino
03.10.2023
6 DNI
BLIŽNJE LETALIŠČE

Sončna sredozemska Grčija vas bo s svojimi kulturno-zgodovinskimi zakladi popeljala na nepozabno popotovanje v preteklost, kjer so Grki postavljali temelje tragediji, drami in demokraciji. Obisk klasične Grčije s počitnicami na Zakintosu je odlična izbira za popotnike, ki si želijo oglede zaključiti s poležavanjem na najlepših plažah Grčije. Ljubitelji zabav boste na svoj račun prišli v Laganasu, ki je znan po odličnih klubih in živahnih nočeh.

TERMIN

3.10 - 8.10.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1.dan: BLIŽNJE LETALIŠČE - ATENE
Zbirališče udeležencev na bližnjem letališču in polet letala redne linije v smeri grške prestolnice Atene. Simbol zahodne civilizacije, se ponaša s slavno, več kot 3.000 let staro zgodovino. Glavno mesto Grčije je izvrstna mešanica starodavnega in modernega sveta, ki osupne z neverjetnimi kulturnimi znamenitostmi in antičnimi legendami, nato pa vabi na restavracijske terase v staro mestno jedro, ki velja za središče družabnega življenja. Če bo čas dopuščal bo naš prvi stik z mestom krožni avtobusni ogled širšega mestnega središča. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2.dan: ATENE
Po zajtrku avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: trg Sintagma, kraljeva palača, kraljeva straža, stadion, na katerem so bile prve olimpijske igre moderne dobe,… Ogled »zgornjega mesta« kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta.. sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona…. Za konec se bomo sprehodili po nikoli zaspani Plaki, živahnem srcu Aten. Po želji skupine si boste lahko zvečer (za doplačilo) ogledali grški večer, zaplesali v ritmu sirtakija in poskusili tipične grške specialitete. Prenočevanje.

3.dan: ATENE - KORINTSKI PREKOP - EPIDAVER - MIKENE - ZAKINTOS
Zajtrk v hotelu in vožnja mimo slavnega Korintskega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Nadaljevanje vožnje prek osrčja Peloponeza do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Danes obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje vožnje do Miken. Po želji skupine ogled znamenitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, ki je bil strah in trepet Trojancev. Vožnja proti Kiliniju in plovba do jonskega otoka Zakintosa. Nastanitev v hotelu enem izmed glavnih letovišč na otoku in prenočevanje.

4.dan: ZAKINTOS
Zajtrk v hotelu. Zakintos je otok, ki nas bo navdušil z edinstvenimi naravnimi lepotami in kjer nam ne bo nikoli dolgčas. V dopoldanski urah se bomo prepustili sončnim žarkom, poležavanju ob čudoviti dolgi peščeni plaži in kopanju v morju. V popoldanskih urah se (za doplačilo) odpravimo se na prijeten izlet z ladjico v zaliv tihotapcev, kjer bomo občudovali glavno znamenitost grškega otoka Zakintos. Ob koncu izleta se ustavimo še pri Modrih jamah, kjer zaplavamo v belo-modri pravljici Jonskega morja. Povratek v hotel in prenočevanje.

5.dan: ZAKINTOS
Po zajtrku prost dan za poležavanje na plaži, kjer se bomo nastavljali toplim sončnim žarkom. Po želji skupine in proti doplačilu se odpravimo na izlet v notranjost otoka. Ogledamo si glavno mesto s cerkvijo Sv. Dionisa, zaščitnika otoka. S hriba Bochali bomo opazovali čudovit razgled, ustavili se bomo v čudoviti vasici Exo Chora in občudovali najstarejšo oljko na otoku ter dan zaključili v tradicionalni vasici Volimes, kjer bomo lahko kupili domače izdelke iz medu in oljk. Povratek v hotel in prenočevanje.

6.dan: ZAKINTOS - LJUBLJANA
Ni lepšega kot prebujanje v zadnje jutro na obali Jonskega morja! Po zajtrku še zadnjič zaplavamo v azurni modrini in imamo nekaj prostega časa za nakupe zadnjih spominčkov. Ob dogovorjeni uri se odpravimo na letališče, uredimo mejne in carinske formalnosti ter se s posebnim letalom poletimo proti Ljubljani.

CENA:

  • 499€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 45 potnikih
  • 539€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 35 potnikih
  • 579€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 25 potnikih

 

Cena vključuje: vsi prevozi s turističnim avtobusom po programu; letalski prevoz na relaciji bližnje letališče-Atene ali obratno v ekonomskem razredu (vključuje do 10 kg ročne prtljage 55x40x20); letalski prevoz na relaciji Zakintos-Ljubljana ali obratno v ekonomskem razredu (vključuje do 10 kg ročne prtljage 55x40x20); prevoz z ladjo na relaciji Peloponez–Zakintos ali obratno (palubni potnik); vse cestnine in parkirnine; 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Atenah; 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na Zakintosu; zunanji ogledi po programu brez vstopnin; slovensko vodenje in organizacija potovanja.

Obvezno doplačilo na kraju samem:
-turistična pristojbina pribl. 3€/osebo/dan

Možna doplačila ob prijavi:
-enoposteljna soba 96 EUR,
-3x večerja na Zakintosu 60 EUR,
-transfer do bližnjega letališča 40 EUR.

Možna doplačila vodniku na poti:
-informativne vstopnine: Akropola 20 EUR (otroci 10 EUR), Mikene 12 EUR(otroci 6 EUR), Epidavrus 12 EUR (otroci 6 EUR), grška večerja s folkloro: 35 EUR,
-izleti na otoku Zakintos – izlet z ladjico pribl 39 EUR (min 15 oseb),
-tura po otoku pribl 29 EUR.

Popust:
-otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka).

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni pogoji, pogoji uporabe in zasebnosti (mmturist.si)

 

Priponke

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute