Skoči na glavno vsebino
28.09.2023
5 DNI
LETALIŠČE LJUBLJANA

Obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika. Okopajte se v enem od sto kopališč s toplo vodo na prostem. 

TERMIN

28.09. - 02.10.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1.dan: LJUBLJANA - KEFLAVIK - POLOTOK REYKJANES - REYKJAVIK
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom po polotoku Reykjanes do Hafnirja, kjer se stikata evrazijska in severno ameriška tektonska plošča. Vožnja do Reykjavika, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2.dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS - SKALHOLT)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ogled cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3.dan: REYKJAVIK (ogled REYKJAVIKA in/ali MODRA LAGUNA)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) ogleda Reykjavika, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev. Reykjavik je najsevernejša prestolnica na svetu. Ogled starega in novega mestnega dela, pristanišča, veličastne Hallgrimurjeve cerkve, Perlana (Bisera), ogled skulptur Asmundur Svensson in v prostem času možnost obiska Narodnega muzeja. Popoldne prosto ali (doplačilo) izlet v Modro laguno, kjer se boste lahko okopali v geotermalni vodi. Prenočevanje.

4.dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS - SLAP SKOGAFOSS - VIK - LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL)
Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«-dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5.dan: REYKJAVIK - KEFLAVIK - LJUBLJANA
Po zajtrku prosto za samostojne sprehode, izlete ali še zadnje nakupe spominkov. V kolikor bo vreme dopuščalo, boste lahko odpluli na morje in oprezali za kiti (doplačilo na potovanju) ali se odločite za jahanje islandskih konjev (doplačilo na potovanju). Prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

CENA:

  • 1.089€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 45 potnikih

 

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusni prevozi po programu, 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, avtobusni prevoz letališče-polotok Reykjanes-hotel-letališče na Islandiji, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

Doplačila ob prijavi:
-enoposteljna soba 320 € (doplačilo za 4 noči 3*),
-poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 110 € (otroci do 12. let 90 €),
-izlet "Zlati trikotnik" 60 € (otroci do 12. let 48 €),
-ogled Reykjavika 40 € (otroci do 12. let 28 €),
-izlet "Južna avantura" 79 € (otroci do 12. let 68 €).

Popusti:
-otroci do 2.leta z dvema odraslima osebama potujejo brezplačno (brez ležišča),
-otroci od 3. do 11. leta z dvema odraslima osebama imajo 20 % popust (brez ležišča),
-otroci do 12.leta imajo posebne cene za fakultativne izlete.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni pogoji, pogoji uporabe in zasebnosti (mmturist.si)

Priponke

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute