Skoči na glavno vsebino
28.09.2023
8 DNI
LJUBLJANA

Vabimo vas v Francijo, v deželo šansonov, odlične  kuhinje in ravno prav vzvišenih Francozov, ki jim je »joie de vivre« (užitek do življenja) prva zapoved. Palmovci pa v tej domovini užitka organiziramo odlične programe z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo.

TERMIN

28.09 - 03.10.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA - STRASBOURG / večerja, nočitev
Odhod zgodnjih jutranjih urah. V prvih popoldanskih urah bomo prispeli v Strasbourg. Mesto zaznamuje Evropski parlament, pred katerim se bomo ustavili in sprehodili, nato bomo nadaljevali z ogledi znamenitosti, kot so stolnica, kraljeva palača, mestna hiša in sodna palača. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: ALZACIJA: OBERNAI - HAUT KOENIGSBURG - RIBEAUVILLE - RIQUEWIHR / zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja v Obernai, mestece obkroženo z vinogradi. Sprehod po mestu, kjer je tipična alzaška arhitektura, zaključimo z degustacijo tukajšnjih vin. Veselo bomo nadaljevali v Chateau de Haut Koenigsbourg, ki je eden redkih dobro ohranjenih gradov na tem področju. Za zaključek še mesteci, ki sta najlepši in značilni na tem območju. Prevzeli nas bodo čudoviti trgi in značilna arhitektura. Nočitev v hotelu.

3. dan: PARIZ: LOUVRE - NOTREDAMSKA KATEDRALA - LATINSKA ČETRT - SENA - EIFFLOV STOLP / zajtrk, nočitev
Po zajtrku se bomo napotili v Pariz, kjer bomo po krožni vožnji obiskali največji muzeja na svetu – Louvre. Sledi sprehod ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Prosto za kosilo v znameniti Latinski četrti. Ogledali si bomo največjo gotsko katedralo v Franciji - Notre Dame. Za zaključek po želji vožnja z ladjico po Seni in vzpon na Eifflov stolp.

4. dan: GRADOVI OB LOARI : CHAMBORD - CHENONCEAU - AMBOIS / zajtrk, nočitev
Zgoden zajtrk in odhod na Loaro. Najprej si bomo ogledali grad Chambord, najmogočnejši od vseh, ki je bil po svoji veličini predhodnik Versaillesa. Nato se bomo odpeljali do dvorca Chenonceau, čigar zgodovino so krojile ženske, kar se v samem dvorcu lahko tudi začuti. Po ogledu se bomo sprehodili po simpatični vasici Amboise, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster Leonardo da Vinci. Sledila bo vrnitev v Pariz.

5. dan: PARIZ: ELIZEJSKE POLJANE – ELIZEJSKA PALAČA - VERSAILLES / zajtrk
Dan bo namenjen ogledom muzejev in galerij. Preživeli ga bomo po svoje ali v družbi vodnika. Nato se bomo s hitrim vlakom napotili v Versailles, dvorec francoskih burbonskih kraljev, ki ga je dal zgraditi Sončni kralj, Ludvik XIV. Prosto za samostojne oglede dvorca in vrtov. V poznih popoldanskih slovo in vožnja proti Sloveniji.

6. dan: SLOVENIJA / vožnja
Prihod v izhodiščne kraje v opoldanskih urah.

CENA: 568€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 45 potnikih

Doplačilo za manjšo skupino:
-med 35 in 44 potniki 70€
-med 25 in 34 potniki 90€

Cena vključuje: avtobusni prevoz po programu, cestne pristojbine in parkirne, zunanje oglede po programu, štiri nočitve z zajtrki v hotelih 3*, eno večerjo, vožnjo na gradove ob Loari, stroške spremstva in organizacije programa.

Doplačila ob prijavi:-enoposteljna soba 220€ (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi),-vstopnina in rezervacije za Louvre 20€ (mladi do 26. leta 3€) do 30 dni pred odhodom - kasneje ni možno in počakamo v vrsti pred Louvrom 

Cena vključuje: povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu, stroški letaliških in varnostnih pristojbin, 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm), avtobusni prevozi po programu, 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3 - 4* v Lizboni, zunanji ogledi po programu/spremljanje potovanja, DDV

Možna doplačila ob prijavi:
-povratni prevoz na letališče 70 EUR/osebo 
-1 kos ročne prtljage (do 10 kg) 45 EUR/osebo 
-1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg) 65 EUR/osebo 
-enoposteljna soba 189 EUR/osebo 
-izlet v Sintro z vključeno vstopnino v palačo 60 EUR/osebo (min. 15 oseb) 
-ogled tradicionalne predstave fada z večerjo 55 EUR/osebo

Možna doplačila na potovanju:
-vstopnine in javni prevoz pribl. 35 EUR/osebo (samostan sv. Hieronima 10 EUR, Grad sv. Jurija 8,50 EUR, Belemski stolp 5 EUR)

Obvezno doplačilo na recepciji hotela: 
-mestna turistična pristojbina 2€/osebo/dan

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji - Kompas

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-alzacija-pariz-2059.pdf6.21 MB

First minute

sreda, 01.11.2023
individualni odhodi

Last minute